8 makkelijke cocktails om thuis te maken

8 makkelijke cocktails om thuis te maken

Als je dacht dat het moeilijk is om thuis cocktails te maken, dan heb je het mis. Natuurlijk is het niet altijd gemakkelijk om de finesse van een professionele barman te evenaren, maar er zijn veel eenvoudige cocktail recepten die je in een handomdraai in je eigen keuken maakt. Zelfs als je niet alle cocktail tools tot je beschikking hebt!

In een vorige blog gaven we je al enkele tips om thuis de lekkerste cocktails te maken en welke basiskeukenapparatuur je kunt gebruiken als je niet de juiste cocktail tools in huis hebt. Deze keer geven we je een lijst met onze favoriete cocktails die niet (veel) professionele bartender skills vragen, maar cocktails die heel makkelijk thuis te maken zijn. Laat die cocktailparty beginnen!

# 1 - Moscow Mule (of Ginger Mule)

De Moscow Mule is een kruidige, frisse vodka cocktail met ginger beer en limoen. Het is een makkelijke cocktail om te maken. Je schenkt gewoon alle ingrediënten in je mok of beker, even roeren je bent klaar!

Wij vinden het leuk om de originele Moscow Mule een Amsterdamse twist te geven, door de vodka te vervangen door onze eigen Bols Genever Original. De frisse en kruidige tonen van de ginger beer gaan perfect samen met de moutige tonen van Bols Genever Original, waardoor de cocktail een complexer karakter en interessante smaak krijgt. Voor de gelegenheid hebben we de cocktail omgedoopt tot de Ginger Mule, maar de techniek om deze heerlijke cocktail te maken blijft hetzelfde. Gemakkelijk en snel, zonder dat er professionele cocktail tools nodig zijn.

Bekijk hier het volledige recept van de Ginger Mule!

undefined

 

# 2 – White Russian

Een andere geweldige en makkelijke vodka cocktail is de White Russian. Ook dit is een cocktail die je gewoon in het glas maakt waaruit je hem gaat drinken. Voor een White Russian cocktail heb je alleen Bols Coffee likeur, Bols Vodka, room en wat ijsblokjes nodig. Giet de koffielikeur en vodka over de ijsblokjes en leg er een laagje room op. Proost!

Een White Russian is de perfecte makkelijke cocktail om je etentje mee af te sluiten. Je kunt eenvoudig en snel meerdere cocktails tegelijk maken en je hebt geen professionele cocktail tools nodig. Alleen een maatbeker om de juiste balans te behouden is voldoende.

Lees hier meer over de White Russian cocktail!

# 3 - Daiquiri

De Daiquiri vereist wat meer werk, maar toch is het een geweldige cocktail die je gemakkelijk thuis zou moeten kunnen maken. Je shaked alle ingrediënten in één keer en zeeft het in een voorgekoeld martini glas.

De standaard Daiquiri cocktail is gemaakt met rum, limoensap en suiker, maar we houden ervan om deze klassieker op smaak te brengen met een aantal interessante smaken. Wat dacht je van een tropische Banana Daiquiri met Bols Bananen likeur of een fruitige Cherry Daiquiri met Bols Cherry Brandy. Of voor een meer zachte versie, de Butterscotch Daiquiri met Bols Butterscotch likeur. Wees niet bang dat de cocktails ineens een stuk moeilijker worden om te maken, de techniek en acties blijven hetzelfde. Je hebt alleen wat meer ingrediënten nodig. Kijk onderstaande video en je bent helemaal klaar om de perfecte Daiquiri te shaken!

 

# 4 - Manhattan

Net als het tempo van de stad zelf is deze cocktail in een mum van tijd klaar! De Manhattan cocktail is een cocktail die perfect is voor een fancy cocktail feestje thuis. Het enige wat je nodig hebt, zijn drie ingrediënten en een paar glazen. Giet alle ingrediënten in een (stirring) glas met ijs en roer ongeveer 20 seconden. Giet de cocktail in een (voorgekoeld) martini glas en je bent klaar.

De Manhattan is eigenlijk een cocktail op basis van bourbon of rye whisky, maar wij hebben ons eigen alternatief voor een goeie whisky. Bols Barrel Aged Genever is een rijke en ronde jenever en heeft minimaal 18 maanden gerijpt op Limousin eiken vaten. Het heeft een mooie gouden kleur en rijke eikenachtige smaken en is daarom perfect te gebruiken in je Manhattan cocktail.

Bekijk hier het makkelijke Manthattan recept!

# 5 – (Very) Old Fashioned

Ook deze cocktail heeft oorspronkelijk een basis van whisky, maar aangezien de Old Fashioned een eigen categorie is geworden, hoef je je geen zorgen te maken over het vervangen van deze whisky door Bols Barrel Aged Genever. Deze heerlijke en gemakkelijke cocktail vereist alleen de basis drank, suiker en Angostura bitters en wat roervaardigheden.

In de Old Fashioned, of Very Old Fashioned zoals we onze versie graag noemen, staat de basis drank echt in de spotlights. Door het geleidelijk roeren en mengen met bitters, suikers en ijsblokjes, bereiken de ingrediënten een perfecte balans. Sterk, maar niet te sterk, licht zoet en ietwat bitter.

Lees hier alles over hoe je eenvoudig een Very Old Fashioned kunt maken!

undefined

 

# 6 - Margarita

Net als de Daiquiri is de Margarita een 'shaken cocktail', maar we verzekeren je dat je dit heerlijke drankje in een oogwenk op tafel zet. Het enige wat je nodig hebt zijn Triple Sec likeur, tequila en vers limoensap. Dit shake je in een cocktail shaker (of proteïne shaker of lege pot als je geen cocktailshaker hebt). Schenk je Margarita in een voorgekoeld margarita- of coupeglas en daar heb je je perfecte cocktail om je avond goed te beginnen!

Wij maken het klassieke Margarita recept met Bols Triple Sec likeur, maar er zijn meer Margarita's om te ontdekken. Wat dacht je van de helder blauwe Margarita Azul, met Bols Blue Curaçao likeur? Of een mooie rode Strawberry Margarita met Bols Strawberry likeur. Ga je liever voor een tropische vibe? Probeer dan deze gele Mango Margarita met Bols Mango likeur. Wees creatief en trakteer jezelf of je gasten op een Margarita van hun favoriete kleur en smaak. Easy does it!

# 7 - (Red Light) Negroni

Een andere klassieke cocktail met slechts drie ingrediënten is de Negroni. Een complexe cocktail met de perfecte balans tussen bitter en zoet, kruidig en fruitig met een sterke alcoholische kick en smeltend ijs. En dit alles vereist alleen het roeren van gelijke delen rode vermout, aperitieflikeur en gin in een glas met ijs. Makkelijker wordt het niet, toch?

Maar Bols zou Bols niet zijn als we niet onze eigen draai gaven aan het klassieke Negroni recept. En deze keer is het een beetje een ondeugende. Door de gin te vervangen door Bols Genever Original en de Negroni in een gloeilamp te serveren geven we deze heerlijke cocktail een stoere touch met een knipoog naar Amsterdam.

Vind hier het makkelijke cocktail recept van de Red Light Negroni!

undefined

 

# 8 - Bloody Mary

Oké, we moeten toegeven dat we deze lijst afsluiten met één cocktail die wat meer werk vergt dan de bovenstaande cocktails, maar toch zou je deze cocktail in je keuken moeten kunnen maken zonder dat je professionele tools nodig hebt. De Bloody Mary wordt ook wel gezien als dé brunchcocktail, dus na het oefenen met alle andere makkelijke cocktails vinden wij dat een cocktail tijdens een brunch met vrienden natuurlijk niet mag ontbreken.

Deze vodka cocktail bevat Bols Vodka, tomatensap, vers citroensap, worcestersaus, zout & peper en tabasco. De vodka geeft je een nieuwe energie boost, het tomatensap heeft een reinigende en hydraterende werking op het lichaam en het pittige en kruidige van de tabasco en worcestersaus zijn er om je echt wakker te maken. Niet slecht, toch?

Bekijk hier het volledige Bloody Mary-recept en ga direct aan de slag!

Dit zijn je 8 makkelijke cocktails die je in een handomdraai thuis kunt maken! Wil je meer weten over technieken voor het maken van cocktails of verschillende sterke dranken? Bekijk onze Online Bartending Cursus en leer meer over hoe je thuis cocktails kunt maken!

Reading next