De drie lekkerste cocktails voor jou als zoetekauw!

De drie lekkerste cocktails voor jou als zoetekauw!

Kan het jou niet zoet genoeg? Een heerlijke taart, versgebakken koekjes of een grote reep chocolade, het liefst neem jij het allemaal tegelijk. Als het om cocktails gaat denk jij hier precies hetzelfde over. Zoet is wat de klok slaat, ook als je jezelf trakteert op een drankje. Dat komt goed uit, want wij hebben onze Master Bartender gevraagd om de drie lekkerste, zoete cocktails voor jou op een rijtje te zetten. Zo weet jij precies welke cocktail je het beste drinkt in combinatie met je zoete snack!

Sex on the Beach

De Sex on the Beach cocktail is de meest geserveerde cocktail wereldwijd! Je vindt hem op ieder menu van elke beachclub of poolbar. Ondanks dat deze cocktail eigenlijk pas in de jaren '80 is uitgevonden, is het toch een iconische cocktail voor de eighties. 

De naam dankt de Sex on the Beach cocktail waarschijnlijk aan het zoete, fruitige karakter en de populariteit van de cocktail op tropische bestemmingen. De Sex on the Beach is een zoete vodka cocktail met veel fruitige invloeden van Bols Peach likeur, Bols Creme de Cassis likeur, cranberry- en sinaasappelsap. Hoe verser je sap, hoe lekkerder je cocktail wordt!

Samen met de Long Island Iced Tea, de Mojito en de Piña Colada is de Sex on the Beach de perfecte cocktail die je doet wegdromen naar een wit strand, blauwe zee en een lekker zonnetje. 

Weten hoe je de lekkerste Sex on the Beach cocktail maakt? Check hier het recept.

undefined

 

White Russian

Nog een iconische cocktail die zijn bekendheid te danken heeft aan een film, is de White Russian. Want ondanks dat hij al in de jaren '70 is uitgevonden, was het pas vanaf 1998 na het verschijnen van de film 'The Big Lebowski' dat de White Russian cocktail bij het grotere publiek echt bekend werd. In deze film, welke een instant cultstatus kreeg, schenkt hoofdpersoon 'The Dude' (gespeeld door Jeff Bridges) aan de lopende band White Russians voor zichzelf. Na het zien van deze film is het dan ook lastig om niet van deze zoete cocktail te gaan houden.

De White Russian cocktail is een eenvoudig te bereiden mix van Bols Vodka, Bols Coffee en room. Smaken die natuurlijk met elkaar samengaan in een zoete, romige cocktail. Geen hogere cocktailwiskunde, geen ware smaakexplosie maar gewoon een lekkere, simpele cocktail voor mensen die van zoet en romig houden. En dan zijn we bij jou aan het juiste adres, nietwaar?

Check hier het eenvoudige recept voor de beste White Russian cocktail!

undefined

 

Amaretto Sour

De Amaretto Sour hangt met trots in de eregalerij van cocktailklassiekers en is een zoet neefje van de Whisky Sour cocktail. De cocktail mag dan lid zijn van de zogenaamde Sour familie, de Amaretto Sour heeft een heerlijk zachte smaak met een perfecte balans tussen de zoete amandeltonen en tegenover het fris zure van vers citroensap. Deze cocktail is ook nog eens een supermakkelijke cocktail om thuis te maken!

De Amaretto Sour is veruit de bekendste cocktail met de Italiaanse likeur Amaretto. Amaretto is Italiaans voor 'beetje bitter' maar doordat de likeur suiker bevat is zijn alleen in de verte de bittere tonen van amandelen te proeven. Dat betekent echter niet iedere cocktail met amaretto alleen maar heel zoet wordt. Bols Amaretto likeur biedt voldoende diepte en rijke smaken voor een boeiende cocktail, zoals de Amarretto Sour. Je maakt de beste Amaretto Sour cocktail door vers eiwit toe te voegen voor extra luchtigheid en een romige structuur. Liever geen eiwit in je cocktail? Er bestaan alternatieven zoals aquafaba (kikkererwtensap) of een 'foaming agent'.

Lees hier meer over het recept van de heerlijke Amaretto Sour cocktail!

undefined

 

Zo, hier zijn drie cocktails waar jij als zoetekauw heerlijk van kunt gaan genieten. En het mooie van alles is dat ze alle drie super eenvoudig zijn om thuis te maken. Dus, sit back, relax en geniet van jouw nieuwe favoriete drankjes en vergeet niet je tanden te poetsen voor het slapen gaan

Reading next

This is why the French 75 cocktail is inspired by a gun
De 4 beste wodka cocktails om thuis te maken