Hoe muddle je een cocktail

Bols Blog : Hoe muddle je een cocktail

Muddlen is niet om de ingrediënten fijn te stampen, maar alleen om de essentiële oliën en smaken vrij te maken. Een beetje tederheid, liefde en zorg helpen altijd bij het muddlen van je cocktail.

Neem nu een Mojito of een Caipirinha, klassieke cocktails die je moet muddlen om het beste uit het fruit te halen dat erin gaat. Het fruit wordt zachtjes gemodderd, zodat de juiste smaken vrijkomen zonder dat ze bitter worden. Het muddlen van drankingrediënten zorgt niet voor een verdunning.

Hoe een cocktail mixen

Stap 1: Doe het fruit/kruiden/groenten in het glas. Gebruik ALTIJD ALLEEN gehard glaswerk om te muddlen. Dus niet muddlen in een wijn, Margarita, Martini of Sling glas!

Stap 2: Voeg eventuele andere ingrediënten toe. Suiker wordt in de caipirinha gebruikt als schuurmiddel en als zoetstof: het helpt de smaak uit de schil van de limoen te persen.

Stap 3: Muddle. Voor fruit en groenten: houd het geharde glas stevig in één hand terwijl u met het spatel het fruit/groente naar beneden duwt en draait. Voor kruiden: druk lichtjes op de kruiden met het platte uiteinde van de staaflepel, waarbij u de steel van de staaflepel altijd met uw vingers vasthoudt en niet met uw handpalm op de kom drukt.

Stap 4: Na het muddlen wordt het glas meestal gevuld met crushed ice en worden de andere ingrediënten erin gegoten en geroerd. Sommige cocktails worden eerst in de Boston of shaker gemodderd en daarna geroerd of geschud en uitgeschept.

Bekijk onze tutorial hieronder om een nog beter beeld te krijgen van hoe je de beste cocktail kunt mudden.

Wil je meer leren over het zelf maken van cocktails? Lees dan meer over onze bartending cursussen!

Reading next

De gevaarlijk lekkere Long Island Iced Tea cocktail
The 10 essential ingredients for making cocktails at home