4 ultieme bitter zoette cocktails

Geen zoete, geen zure, maar bittere cocktails! En hoewel bitter misschien niet zo aantrekkelijk klinkt, verzekeren wij je dat deze cocktails er eentje zijn om van te houden. Ze zijn het lekkerst om te serveren na het eten, tijdens een goed gesprek met vrienden bij een kampvuur of om wat stress kwijt te raken na een lange dag op kantoor. Leun achterover, geniet en neem deze klassieke bittere cocktails slokje voor slokje.

(Zeer) Old Fashioned

We beginnen met een van de meest beroemde, beruchte en geliefde cocktails ter wereld, de Old Fashioned. Oorspronkelijk een cocktail gemaakt met bourbon whiskey, suiker, bitters en ijs, maar tegenwoordig is de Old Fashioned een categorie op zich, geserveerd met veel verschillende gerijpte sterke dranken als basis. Wij hebben deze categorie ook aangegrepen om onze eigen versie van de Old Fashioned te maken, en noemen hem de Very Old Fashioned. Met onze eigen minimaal 18 maanden gerijpte jenever, Bols Barrel Aged Genever, voegen we wat suiker en 3 streepjes Angostura Bitters toe.

Voor een meer citrus diepte, kunt u de suiker vervangen voor 15ml/0.75oz Bols Dry Orange likeur.

Bekijk het volledige Very Old Fashioned recept hier!

undefined

(Bols) Manhattan

Een andere klassieke, bittere cocktail is de legendarische Manhattan cocktail. Het is een mannelijke cocktail en staat over de hele wereld bekend als de go-to drink na een zakendeal of een lange dag op kantoor. Wanneer hij goed geroerd wordt, is de cocktail lekker koud en heeft hij een opmerkelijk lichte, stroperige textuur. Wij ruilen de whisky uit het originele recept voor onze volle, houtgerijpte Bols Barrel Aged jenever, die in geweldige harmonie is met de zoete vermout en Angostura Bitters. Nu noemen we het graag de Bols Manhattan.

Hier is het volledige Bols Manhattan recept!

undefined

(Red Light) Negroni

De klassiekers spitsen je oren als het over bittere cocktails gaat! De volgende is de Negroni cocktail. De perfecte balans tussen bitter en zoet, kruidig en fruitig een sterke alcoholische kick en smeltend ijs... Verbazingwekkend! Het recept ziet er simpel uit met gelijke delen zoete vermouth, Italiaanse bittere likeur en Bols Genever Original, maar om de perfecte balans te bereiken is het belangrijk om niet te licht te denken over het roeren. Verdunning is de sleutel bij deze cocktail, dus neem je tijd om dit goed te doen. Om te leren hoe je je cocktail goed roert, bekijk je deze blog en tutorial video.

De oplettende lezer zag dat we Bols Genever Original gebruiken, in plaats van gin. Dat is juist! Nog een Bols twist aan een klassiek recept. We noemen het de Red Light Negroni en geserveerd in een gloeilampglas belichaamt het onze thuisstad Amsterdam in alle opzichten.

Klik hier om uit te vinden hoe je de perfecte Red Light Negroni maakt.

undefined

Espresso Martini

Deze klassieker, houden we zoals hij is. Niet alleen omdat dit een van de populairste cocktails van het moment is, maar gewoon omdat de Espresso Martini al perfect is. Deze koffiecocktail is bitter, zoet en met een dubbele kick van zowel de Bols Koffielikeur als de Bols Vodka. De Espresso Martini is de after-dinner cocktail om de spijsvertering op gang te brengen en je weer op de been te krijgen als je de avond (uit) wilt rekken. Hadden we het al over perfectie?

Lees het volledige recept van de Espresso Martini hier!

undefined

Wie zei dat bitter niet aantrekkelijk klonk? Wij houden van deze bittere cocktails en hopen dat jij dat ook doet. Wil je meer cocktailinspiratie? Bekijk dan onze Cocktail Galerij.

Reading next

Ontmoet Tom Collins. En John Collins, Pedro Collins, Pierre Collins…