Welkom in de online bartending academy

Scroll naar beneden en bezoek de kennisbank voor praktische tips & tricks of kijk een van onze instructie videos

Cocktail Glaswerk

Cocktails zijn elegant en verdienen een mooi glas! Er zijn vele verschillende vormen glazen, maar met de volgende 4soorten glazen kunnen bijna alle cocktails gemaakt worden:


1. Martini glas 
Ook wel bekend als het ‘cocktailglas’,traditioneel een V-vorm, behoort gekoeld te zijn voor gebruik. Sinds deterugkeer van klassieke cocktails wordt in plaats van dit glas ook wel detraditionele ronde champagne coupe gebruikt. -Inhoud martini glas: ca. 200ml. 

2. Sling glas
Een elegant, lang slank glas dat veelvoor bier wordt gebruikt in Duitsland en nu populair is geworden als longdrinkglas door de opkomende trend van punch of Mojito. - Inhoud Sling glas: ca. 355ml. 

3. Collins of longdrink glas 
Dit glas wordt ook wel een highball glasgenoemd en kan variëren in breedte of hoogte. Zeer geschikt voor detraditionele Collins en andere longdrink cocktails. - De inhoud is ongeacht devorm altijd hetzelfde: 350ml. 

4. Rocks of shortdrink glas
Een rocks glas is een stevig shortdrinkglas, gemaakt van dik glas dat makkelijk en veilig gebruikt kan worden voorcocktails die in het glas gestampt moeten worden, zoals de Caipinevra. - Inhoudrocks glas: ca. 266ml. 

Glazen voor cocktails moeten gekoeld zijn voordat decocktails worden ingeschonken. Vooral de martini glazen moeten koud zijn, omdatde drankjes die daarin worden geserveerd meestal zonder ijs zijn. Door een koudglas te gebruiken, blijft het drankje beter gekoeld en kan langer wordengenoten van de juiste smaak van de cocktail.

gelieve te delen als je dit leuk vond!

Dit vind je misschien ook leuk

Olena Koval

The 12 most recommended cocktail books

Jun 2017

Naomy Laan

The Improved Holland Gin Cocktail

Jun 2017

Olena Koval

De 10 Essentiële benodigdheden voor de bereiding van cocktails thuis

Dec 2015