Welkom in de online bartending academy

Scroll naar beneden en bezoek de kennisbank voor praktische tips & tricks of kijk een van onze instructie videos

Cocktail Bartender Gereedschappen

In de wereld van cocktails kan je heel veel verschillende bartending gereedschappen gebruiken om een "so called killer drink" te creëren.  

Om het beste resultaat te behalen voor je cocktail bestaan enkele basisprincipes. Elke cocktail heeft een eigen recept en elk recept vraagt om een eigen manier van bereiding. 

Dit geldt ook voor de bartending gereedschappen. Als bartender moet je weten hoe en bij welke cocktails je, je bartending gereedschappen moet gebruiken. Met de volgende 6 verschillende soorten bartending gereedschappen kunnen bijna alle cocktails gemaakt worden:

1. Muddler 

Een stamper waarmee je fruit en kruiden fijnstampt, in een glas, zodat de aromatische oliën en smaken vrijkomen. 

2. Jigger 

Dit is een klein maatbekertje om ingrediënten mee af te meten, per ml of per shot. 1 shot = 30ml 

3. Shaker 

Een ‘schud-beker’ om ingrediënten in te mixen door te schudden. Dit kan een 3-delige ‘Cobbler’ shaker met een inge­bouwde strainer zijn, vaak gebruikt door amateurs en klassieke bartenders. Of een professionele, 2-delige ‘Boston’ shaker met een beker van glas en een beker van metaal die samen met een ‘Hawthorn’ strainer (zie hieronder) wordt gebruikt. 

4. Barspoon 

Een lange barlepel is erg handig om mee te roeren of drankingrediënten mee af te meten. 1 bar spoon = 1 theelepel = 5ml. 

5. Hawthorn Strainer 

Een strainer (of barzeefje) houdt het ijs tegen als de cocktail uit de shaker in het glas wordt geschonken. Het meest gebruikte type is een Hawthorn strainer die samen met een Boston shaker wordt gebruikt . 

6. Fine Strainer  

Een 'fine strain' of fijne zeef is in feite een theezeefje. Als een drankje ‘double strained’ is, dan is het 2 keer gezeefd, 1 keer met een Hawthorn strainer en nog 1 keer met een fijne zeef. Hierdoor worden ook de fijnste restjes vruchtvlees en ijsschilfers verwijderd.


gelieve te delen als je dit leuk vond!

vindt u dit ook mooi vinden!

De 10 Essentiële benodigdheden voor de bereiding van cocktails thuis

Dec 2015

Dec 2015

Dec 2015