Welkom in de online bartending academy

Scroll naar beneden en bezoek de kennisbank voor praktische tips & tricks of kijk een van onze instructie videos

10 Redenen om naar een Bartending School te gaan

Of je nu bent in indruk wil maken op je vrienden met een cocktail party thuis of dat je op zoek bent naar een complete ommekeer in je carrière, dan kan bartending een spannende en winstgevende optie voor je zijn.

Bartending is een praktische vaardigheid die op het eerste gezicht eenvoudig lijkt, dus waarom zou je naar een bartending school gaan en een van de vele bartending cursussen gaan volgen die ze daar aanbieden?


Hier zijn 10 van de belangrijkste redenen om naar een bartending school te gaan:

1.       Je leert een spannende en leuke nieuwe vaardigheid beheersen.

Bartending mag op het eerste gezicht eenvoudig lijken, maar vereist een breed scala aan vaardigheden. Mensenkennis, cocktailtechnieken, drankenkennis en gastheerschap zijn maar een paar van de vaardigheden die je je eigen zult maken en die je goed zult kunnen gebruiken in zowel je bartending carrière als in andere momenten van je leven.

2.       Nieuwe mensen leren kennen.

Op een bartending cursus zul je veel nieuwe mensen leren kennen met dezelfde interesses als jijzelf. Deze contacten kunnen zowel nuttig zijn voor je netwerk als vrienden voor het leven worden!

3.        Leren van een professional.

Bartendingis een vaardigheid die je al doende moet leren. Natuurlijk kun je videos op Youtube bekijken en bartending boeken bestuderen, maar dat zal nooit hetzelfde zijn als les volgen van een professionele trainer.

4.      Slechte gewoonten vermijden.

Het nadeel van jezelf alles leren of met andere bartenders werken is de kans dat je slechte gewoonten aanleert. Het is veel makkelijker om een nieuwe vaardigheid te leren dan om slechte gewoonten af te leren. Als je de basis vaardigheden goed beheerst, zul je makkelijker achter een bar kunnen gaan werken.

5.      Je wordt lid van een gemeenschap.

Als je een bartending school bezoekt met een solide internationale reputatie kun je deel gaan uitmaken van hun netwerk. Daar zullen ze je introduceren tot hun uitgebreide netwerk, je adviseren en op de hoogte houden van wat er allemaal in het vak gebeurt.

6.       Zelfvertrouwen achter de bar.

Je zult de basis vaardigheden leren die je nodig hebt om achter een bar te werken. Na een 1-weekse training zul je nog geen professional zijn, maar je zult wel vol zelfvertrouwen achter een bar kunnen werken en je verder kunnen ontwikkelen in je carrière. 

7.       Toon toewijding in sollicitatiegesprekken.

Het feit dat je je hebt ingespannen en in jezelf geïnvesteerd door middel van het volgen van een professionele bartending training toont je enthousiasme voor het vak. Bartending training is geen garantie op een baan, maar zal je kansen daarop zeker wel verhogen.

8.       Leer snel relevante en up-to-date vaardigheden.

Door het volgen van een bartending cursus zul je je leercurve versnellen. De waardevolle informatie die je van goed geinformeerde instructeurs krijgt zul je nooit zo snel op jezelf eigen kunnen maken.

9.       Breng je vaardigheden in praktijk.

De meeste professionele bartending scholen hebben faciliteiten waar je je pas geleerde vaardigheden achter volledig toegeruste professionele werkstations ook in de praktijk kan brengen. De meeste bars zullen je  daarentegen geen tijd en hulpmiddelen ter beschikking stellen om uitgebreid cocktailrecepten te oefenen, om proeverijen te doen, om schenkvaardigheden te oefenen, enz. Op de bartending school zul je wel de gelegenheid krijgen om je theoretische kennis ook in de praktijk te brengen in alle tijd en hulpmiddelen ter beschikking.

10.   Leer in een stress-vrije omgeving.

Een goede bartending school biedt studenten een veilige, leuke en inspirerende omgeving om vaardigheden te oefenen; een geweldige manier om je nieuwe carrière een kick-start te geven!

 

gelieve te delen als je dit leuk vond!

Dit vind je misschien ook leuk

Olena Koval

The 12 most recommended cocktail books

Jun 2017

Naomy Laan

The Improved Holland Gin Cocktail

Jun 2017

Olena Koval

De 10 Essentiële benodigdheden voor de bereiding van cocktails thuis

Dec 2015