Free shipping

Delivered within 1 - 2 days

World's first cocktail brand

Pornstar Martini: de favoriet van Nederlandse cocktail liefhebber

De Nederlandse cocktail liefhebber noemt de Pornstar Martini als zijn favoriete cocktail van dit moment. Dit komt naar voren uit een onderzoek van onder 800 cocktail drinkers in Nederland. Ruim 15% van de cocktail drinkers schuift deze klassieker naar voren als meest geliefde cocktail. Opvallend is dat vooral vrouwen deze zoete cocktail met passievrucht op de eerste plaats zetten. Uit het onderzoek bleek dat 1 op de 5 vrouwen kiest voor deze populaire klassieker.

Niet alleen Nederlands favoriet

Naast de zoete smaken draagt ook de licht erotische naam van de Pornstar Martini voor een groot deel bij aan de populariteit. De cocktail was echter eerder bekend onder de naam Maverick Martini, vernoemd naar een rokerige club in Kaapstad. De bedenker van deze cocktail is de legendarische Britse bartender Douglas Akrah die de cocktail met passievrucht serveerde bij The Townhouse Bar in Londen. Het was dan ook dankzij deze passievrucht dat de cocktail werd omgedoopt tot Pornstar Martini. Pas daarna werd de verbeelding van de consument echt geprikkeld en begon de cocktail aan populariteit te winnen. Deze populariteit wordt over de hele wereld gedragen, want Diffords Guide, een gerenommeerde autoriteit binnen de cocktail wereld, zet deze cocktail al jaren boven aan hun lijst van populaire cocktails. Daarnaast is deze cocktail ook de meest gezochte cocktail in Groot Brittannië van 2020. Meer weten over Pornstar Martini? Check dan onze blog over deze legendarische cocktail.

De tweede favoriet is ook voor de bewuste drinker

De tweede favoriete cocktail van de Nederlandse cocktail drinker is de Gin Tonic. Door de grote evolutie die zowel gin als tonic heeft doorgemaakt, is het geen verassing dat dit drankje wordt erkend door de cocktail liefhebbers. De keuze op de markt van gins is in de laatste jaren geëxplodeerd en dit heeft ervoor gezorgd dat de consument snel naar deze simpele cocktail grijpt. Kijk alleen naar het online assortiment op website zoals drankgigant.nl waar ze honderden verschillende gin producten aanbieden. Tegenwoordig zien we hier ook steeds vaker de alcoholvrije variant tussen staan. Dit speelt weer goed in op de trend van het bewuster drinken van alcohol en een gezondere levensstijl. Hierover is nog een interessante aflevering van Keuringdienst van Waarde aan gewijd.

Mannen gaan voor een andere klassieker als favoriet

Van de Nederlandse vrouw is zoals gezegd de Pornstar Martini de favoriete cocktail, echter als we kijken naar de Nederlands man, dan zien we daar een ander klassieker bovenaan staan. Ook dit is een cocktail die over de gehele wereld populair is: de Old Fashioned. Deze op whiskey gebaseerde cocktail is al jaren de meest verkochte cocktail in de horeca. 1 op de 3 cocktailbars geeft namelijk aan dat dit hun bestverkochte cocktail is. Dit ligt ook in lijn met de trend van mannen die liever een iets bittere, zwaardere cocktail drinken dan vrouwen. Na de Old Fashioned is de Gin Tonic de favoriete cocktail voor de Nederlandse man.

Nog meer klassiekers in de top

Opvallend is dat over het hele onderzoek genomen meer klassieke cocktails naar voren komen, in plaats van de modernere cocktails zoals bijvoorbeeld een Bols Ginger Mule. De klassiekers zoals de Espresso Martini en de Margarita hebben veel aanhangers in Nederland. Toch houden wij zelf wel van een experimentje en daarom hebben wij sommige van deze klassiekere cocktail een spannende twist gegeven. Denk bijvoorbeeld aan een Elderflower Margarita met Bols Elderflower liqueur of een Cappuccino Martini met Bols Brown Cream.

In onze Cocktail Gallery staan nog veel meer cocktail recepten om te ontdekken en uit te proberen. En wil je weten hoe je aan de slag moet om zelf de beste cocktails te maken? Neem dan eens een kijkje bij onze Bartending Academy.

Experience the craft

#BolsCocktails

Tag your Bols cocktail creation: #BolsCocktails

Follow Bols on Instagram